Országos GYÁSZ: Bekövetkezett a SZÖRNYŰ TRAGÉDIA! Most közölték a rettenetes hírt! Kórházban kezelték és állapota kritikus volt. Meghalt a legendás magyar sportoló, milliók kedvence! Rengetegen gyászolják


Szombaton elhunyt Vida Gábor műkorcsolyázó olimpikon, az 1952-es oslói téli játékok 10. helyezettje. A Jégrevü sztárja 92 éves volt. Vida Gábor a II. világháború előtt kezdte el sportkarrierjét. Gyermekkorában édesapja tanította korcsolyázni, egy gödörben kialakított kis jégfelületen.
1946-ban pedig már meg is szerezte első bajnoki címét, egy országos versenyen Később több bajnokságot is nyert. 1951-ben Szöllősi Éva lett a partnere, akivel universiadékra, Európa- és világbajnokságokra, valamint a téli olimpiára is eljutottak. 1952-ben a 10. helyen végeztek a téli olimpián, a legjobb vb-szereplésükön a nyolcadik helyezést érték el. Vida Gábor az elsők között volt a Jégrevü tagjai között, a közel 50 fős társulattal nyolc éven át összesen 2202 előadásban vett részt.
Ezután 2010-ig edzőként tanított generációkat, olyan tanítványai voltak, mint Almássy Zsuzsa, Póth Diana, Téglássy Tamara vagy Dorofejev Tamara. Az olimpikon egy hónapon át tartó betegség után hunyt el, halálának hírét a lánya megerősítette a Nemzeti Sportnak.

AKTUÁLIS:

Főoldal