Ma Ez a mentős csengetett be hozzánk délelőtt.. amikor elmondta, hogy mit akar, hirtelen köpni nyelni nem tudtunk.. Emberek.. ILYEN van?!


Ma egy mentős csengetett be hozzánk délelőtt.. amikor elmondta, hogy mit akar, nagyon meglepődtünk.. - Ilyen van?! Kösse meg kutyáját, ha érkezik a mentő! Elsőre talán furcsa a kérés, de nagyon is fontos, amit a mentők kérnek.
- Gyakran furcsán néznek ránk, mikor a lakásba, kertbe lépés előtt elhangzik a kérdés: “Kutya van-e a háznál?” Ha a válasz igen, addig bizony nem lépünk be, míg el nem zárják a kedvencet (bármekkora is legyen a baj). A csodálkozás persze gyakori, s többször nem is értik az életmentők hozzáállását.
Pedig roppant érthető: - a szeretett gazdi fekszik a szobában a földön, nagy a riadalom, melyet egyértelmű, hogy a kutya is érzékel - kapkodás, kiabálás és egyszer csak megérkezik 2-3 idegen élénk ruhában, szintén nagy hanggal és odamegy a szeretett gazdihoz - csattognak a táskák, aggódik mindenki - a kutya ugat, ugrál, esetleg ő is megijed és védi a gazdáját.
Nem lehet rá haragudni, hisz ez természetes. Azonban ez megelőzhető. Ha mentőhívásra kerül sor és van háziállat, mely veszélyt jelenthet az ellátókra, zárjuk el, míg kiér a mentő. Így sokkal gyorsabb a segítség és ami a legfontosabb, mindenki biztonságban lesz.

AKTUÁLIS:

Főoldal