ALIG pár perce érkezett! Hatalmas tömeg indult el gyalog Magyarországra az Ukrán területekről: - Megrázó képek!


Oroszország csütörtök hajnalban megtámadta Ukrajnát, a háború hírérre több ország is jelezte, hogy készek a harcok elől menekülő ukránok befogadására. Lengyelország befogadóközpontokat létesít az ukrán határ közelében. Eközben Kárpátaljáról az emberek megrohamozták a boltokat és benzinkutakat, és nagy számban elindultak Magyarország felé.
Máris hatalmas sorok alakultak ki a magyar–ukrán határátkelőknél:A két legnagyobb határállomáson, a záhony-csapin és a beregsurány-asztélyin a személyforgalomban egyaránt 1-1 órás torlódás alakult ki Magyarország irányába.
Az M1 tudósítója a csapi vasútállomáson járt, tudósítása szerint főleg azok a fiatal fiúk akarnak kijutni Ukrajnából, akik katonakötelesek. A Reuters a beregsurányi átkelőnél fotózta a Kárpátaljáról menekülőket. Benkő Tibor honvédelmi miniszter szerdán arról beszélt, hogy több tízezer menekült befogadására kell felkészülniük. Ugyanazon a napon Orbán Viktor miniszterelnök ellátogatott a Magyar Honvédség Integrált Műveleti Központjába, amiről ki is posztolt egy videót.
Ebben pár másodpercre felvillan a honvédség egyik műveleti szobájában lévő térkép, amely szerint 600 ezer menekülttel számolnak a Kárpátokon túlról. A videó végén Orbán is elmondja, hogy a hadseregnek fel kell készülnie arra, hogy „ha a dolgok rosszra fordulnak, és menekültek érkeznek”. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal