Úristen, mi van itt??! MA JELENTETTÉK BE, igen szombaton!! HÉTFŐTŐL NAGY VÁLTOZÁS LÉP ÉLETBE AZ ISKOLÁKBAN a járványhelyzet miatt Magyarországon!! EZ SAJNOS MINDEN SZÜLŐT ÉRINT:


MA JELENTETTÉK BE, igen szombaton!!! HÉTFŐTŐL nagy VÁLTOZÁS LÉP ÉLETBE AZ ISKOLÁKBAN A járványhelyzet miatt Magyarországon: Változik az alsósok karanténja is holnaptól: már a kicsiknél is megkülönböztetnek oltottat és oltatlant. Egy kiszivárgott levél szerint az EMMI kicsit előreszaladt a gyerekek oltásával. Január 15-től ugyanis az a szabály vonatkozik az alsó tagozatosokra, mint a felsősökre:
Ha koronavírusos van az osztályban, azok mennek karanténba, akik nincsenek beoltva. Általános digitális tanrend nem lesz, de a jelenléti oktatást meg lehet oldani úgy, hogy az otthon lévők bekapcsolódhassanak. A karanténkötelezettség bizonyos esetekben 5 napra csökken. A témáról a csütörtöki Kormányinfón is szó volt, most azonban kaptunk egy január 14-i keltezésű levelet, melyet Kásler Miklós a közoktatási intézményvezetőknek írt, a részletekkel,írja a blikk.hu.
A levél úgy indul, hogy Kásler miniszter köszönetet mond az intézményvezetők helytállásáért. Azzal folytatódik, hogy az enyhébb tüneteket okozó omikron variáns előtérbe kerülésével és az 5-11 éves korosztály átoltottságának növekedésével változik a járványügyi protokoll a köznevelési intézményekben. Tehát az 1-6. évfolyam esetében ugyanazok lesznek a szabályok, mint a 7-12. évfolyamnál: ha egy diák koronavírusos lesz, hét napig karanténban kell lennie, majd három tünetmentes nap után újra mehet iskolába. A karantén a tünetek megjelenésétől számított 5. napon is feloldható negatív covid-gyorsteszttel.
Az osztálytársaik – tehát a szoros kontaktok – közül az oltottak továbbra is járhatnak iskolába, a többieknek 5 nap karantént kell elrendelni. Az iskolának gondoskodnia kell, hogy ezek a gyerekek megkapják a feldolgozott tananyagot, sőt, úgy is meg lehet szervezni a jelenléti oktatást, hogy abba az otthon lévők online módon bekapcsolódhassanak. Külön digitális munkarendet azonban az egész osztályra nézve nem rendelnek el, illetve január 15-től az EMMI-nek a koronavírusos iskolai megbetegedéseket sem kell jelenteni többé. A járványügyi hatóságnak természetesen ezentúl is jelenteni kell. Az óvodákban az eddigi eljárásrend marad meg, ott nincs változás a levél szerint. Blikk

AKTUÁLIS:

Főoldal