MOST ÉRKEZETT A NÉBIH KÖZLEMÉNY! NAGY A BAJ! Ha te is vettél ILYEN terméket a Penny-ben, a Coop-ban vagy a Spar-ban, NE EDD MEG, AZONNAL VIDD VISSZA!


A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán közölte, hogy libazsír termékeket vont ki dioxin és dioxinszerű mérgező vegyületek határérték feletti jelenléte miatt a termék gyártója. A Hungaro-Fett 09 Kft. kivonta a forgalomból és visszahívta a 200 grammos Primfett, az 500 grammos Karát és a 190 grammos Grandfett libazsír termékek egyes tételeit.
Az érintett libazsírokat dioxin és dioxinszerű mérgező vegyületek – PCB-k – határérték feletti jelenléte miatt hívják vissza. Mik azok a PCB-k? A PCB-k (poliklórozott-bifenilek) mérgező vegyületek, ipari termékek, számos alkalmazásukat a legtöbb országban betiltották. A PCB-k kis mennyiségben megtalálhatók sok élelmiszerben, egyes élelmiszerek megengedett maximális PCB-tartalmát rendelet írja elő.

Ezeknek a libazsíroknak vonták vissza bizonyos tételeit (Fotó: Nébih)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közlése szerint a visszahívott termékeket a COOP, a Penny, a Spar áruházlánc forgalmazza, az intézkedés több üzletet érint.
A termékvisszahívás kizárólag a hatóság honlapján is olvasható azonosító adatokkal ellátott termékekre vonatkozik. A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy a felsorolt azonosító adatokkal rendelkező terméket ne fogyasszák el.

AKTUÁLIS:

Főoldal