Ma a TIGÁZ számlán EZT fedeztem fel.. Ez már átverés?! Az eszem megáll...


Valóban fizetünk már a levegőért is! A napokban kaptam meg a gázszámlát, és feltünt benne egy apró szorzószám amit a szolgáltató korrekciós tényezőként nevezett el. Az óra szerint elfogyasztott mennyiséget megszorozzák 1.0181-el. Pl: 456x1.0181=464,25 így lesz 456-ból egyből 464,24 köbméter kiszámlázva.
A szolgáltató kérdésemre, hogy mi is ez a korrekciós tényező? Az alábbi mesébe illő választ adta: Ahhoz hogy az ön otthonába a gáz eljusson levegőre van szüksége a rendszernek, és ezt a külső légköri nyomás határozza meg. A mindenkori légnyomás adatait, a szolgáltató a meterológiai adatokból állapítja meg. Tehát ez a szorzószám a meterológiai adatok alapján változik. Ha a légnyomás jó akkor kisebb a szorzó ha nem jó a légnyomás akkor nagyobb.
A legszebb az egészben hogy ők előre kiszámlázták a Februárt és Márciust is. Ültem az ügyintézővel szemben és nem tudtam, hogy sírjak vagy hangos nevetésben törjek e ki. Ők már tisztában vannak az elkövetkezendő hónapok légköri viszonyaival, ez azért megnyugtatólag hatott rám. Abba már bele se merek gondolni ,mi lesz akkor ha a szolgáltatónál rájönnek, hogy a Hold állása nagyban befolyásolja földünk ,árapály helyzetét.

AKTUÁLIS:

Főoldal