HIVATALOS! Megérkezett a DELTAKRON: Az omikron és a delta variáns keveréke! JÓL Figyeljenek! Pontosan ILYEN tünetek jellemzik ezt a variánst:


Nem tudni még mit okoz majd, de megérkezett a delta és az omikron variációk keveréke is, a deltakron - számolt be a Blikk. A portál arról ír, az új törzsből már 25 megbetegedést is jelentettek Cipruson, ahol párhuzamosan fertőz a két vírustörzs. A kutatók deltakronnak keresztelték az új mutációt.
"A továbbiakban azt fogjuk vizsgálni, vajon ez a változat az omikron fokozott fertőzőképességét hordozza-e, vagy a delta komolyabb megbetegedést kiváltó képességét, esetlegesen mindkettőt" - fogalmazott a Ciprusi Egyetem biotechnológiai és molekuláris vírustani laboratóriumának vezetője, Leontiosz Kosztrikisz professzor.
A kutatók azonban hangsúlyozták, mind a 25 megbetegedést kórházi kezelést is igénylő betegek szervezetében mutatták ki, akiknél jellemző volt a magas láz, és tüdőfájdalom, illetve általános leverstég előzte meg a komolyabb tüneteket. Arról azonban, hogy ebből érdemes-e messzemenő következtetéseket levonni a deltakronnal kapcsolatban, egyelőre még vizsgálják. Forrás: Blikk

AKTUÁLIS:

Főoldal