Ezt az agyafúrt megoldást egy öreg néni árulta el nekem. Nem hittem neki addig, amíg saját magam ki nem próbáltam! A dugulás azonnal megszűnt! A mai napig hálás vagyok neki EZÉRT a módszerért:


Ezt az agyafúrt megoldást egy öreg néni árulta el nekem. Nem hittem neki addig, amíg saját magam ki nem próbáltam! A dugulás azonnal megszűnt! A lefolyódugulással járó kellemetlenségeket nem kell bemutatni: sem a szagot, sem pedig azt, hogy az időnket is pazarolja, ha a víz nem, távozik a megszokott ütemben.
A boltokban számos olyan szer is kapható, amelyek többet ártanak, mint használnak, és elég nehéz közülük megtalálni azt, amely tényleg hasznos lehet. Ha mégis, annak az ára igen borsos. Vannak azonban házi módszerek, amelyek a vízvezetékszerelők bevallása szerint is hatékonyabbak ezeknél a bolti trutymóknál. Az alábbiakban egy ilyen megoldást ismertetünk. Így készíthetjük el: Első lépésben keverjünk össze 200 gramm sót és 200 gramm sütőport. Óvatosan öntsük ezt a lefolyóba, majd öntsünk utána felforralt ecetet.
Ekkor egy kémiai reakció következik, amely habképződéssel jár majd. Majd az egészet vízzel öblítsük le! Átlagos dugulás esetében a víz ezután problémamentesen lefolyik majd. Amennyiben különösen makacs dugulással van dolgod, ismételd a módszert. Elképzelhető, hogy egy hangot fogsz hallani abban a pillanatban, amikor a kémiai reakció átszakítja a szennyeződések által képezett dugulást. A módszer hatékony: sem a lefolyó csöve, sem pedig az idegrendszerünk nem károsodik, a dugulásnak pedig vége!
Még egy praktika? Még a nagyimtól tanultam ezt a módszert, azóta csak így tisztítom az ékszereimet, és mindig gyönyörűen ragyognak!

Ha azt szeretnéd, hogy az ékszereid újra csillogóak legyenek, próbáld ki ezt a módszert. Az ékszerek tisztítása nem könnyű feladat.
Egy idő után elszíneződnek, szennyeződések lesznek rajtuk, ezektől azonban könnyen megszabadulhatunk egy egyszerű házi tisztítószer segítségével.
Hozzávalók:
1 teáskanál só,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 teáskanál mosogatószer,
1 pohár víz,
alufólia.
Hogyan tisztítsuk ékszereinket: Melegítsük meg a vizet, mikrosütőben. Tegyünk egy darab alufóliát egy pohár vagy egy kisebb tál aljára, majd öntsük rá a forró vizet, tegyük bele a sót, a szódabikarbónát és a mosogatószert.
Tegyük bele az ékszereket ebbe a keverékbe és hagyjuk benne állni 5 – 10 percet, majd mossuk le az ékszereket hideg vízzel és töröljük szárazra egy puha ronggyal Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla, és kipróbálhassák!

AKTUÁLIS:

Főoldal