EZÉRT dobj kenyeret a húslevesbe! Nem hittem el én sem, mikor először meghallottam, de azóta áldom a szomszéd néni nevét!! Erről még tuti nem hallottál!


Imádjuk a házi praktikákat, amelyek megkönnyítik a mindennapjainkat! Épp ezért az alábbiakban néhány, a kenyérrel kapcsolatos házi praktikát szedtünk össze. A húsleves hajlamos arra, hogy mire megfő, zsírosabbá válik, így mind egészségünkre, mind pedig emésztésünkre nem kívánt hatással lehet.
Létezik azonban egy kis trükk erre: Ha egy szelet kenyeret dobunk a levesbe pár másodpercre, majd kivesszük, az magába szívja a levesben felszabaduló zsír egy részét, így csak a szükséges mennyiség marad benne. Arra persze figyeljünk, hogy ne hagyjuk benne túl sokáig a kenyeret, mert ha szétázik, bizony kenyeres húslevest kapunk majd…
Erre a célra a legjobb egyébként a nem nem túl friss, szárazabb kenyér. És még néhány trükk kenyerekkel: A száraz kenyérből remek panírmorzsát készítettünk, csak le kell reszelnünkegy sajtreszelőn. Vannak olyan üzletek, ahol a tegnapi kenyeret olcsóbban adják, érdemes lehet szétnézni. Főleg, hogy a kenyér fehér kenyér esetében három napig, a teljes kiőrlésűek pedig egy nappal tovább állnak el, ugyanakkor a kovász alapú kenyerek akár egy hétig is ehetőek lehetnek.
A fagyasztóban a kenyér tovább eláll, és hogyha úgy vesszük ki, hogy tányérra tesszük zárt műanyag zacskóban, tulajdonképpen teljesen friss hatású kenyeret kenyeret fogyaszthatunk! Pirításra pedig a szárazabb, mélyhűtött kenyér az ideális, mert a sokkal ropogósabb! Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy barátaid is tudjanak róla!

AKTUÁLIS:

Főoldal