DÖNTÖTTEK!!! Nem lehetett tovább halogatni! Extra adót kell befizetnie az egészségügyi kasszába, annak, aki nem oltatja be magát! ILYEN ÖSSZEG LESZ:


A tartomány egészségügyi adót vet ki azon lakosaira, akik nem oltották be magukat a koronavírussal szemben – írja a BBC információi alapján a hang.hu. Az adatok szerint a 8,5 milliós tartományban 759 ezer fertőzést regisztráltak és mostanáig 12 ezren veszették életüket a koronavírus-járványban – ezzel pedig Québecnek a legrosszabbak a mutatói Kanadában.
Québecben 2742-en szorulnak kórházi ellátásra, az elmúlt 24 órában 433 új beteget vettek fel a Covid-osztályokra és 245-en hagyhatták el azokat. A lakosság 84%-a legalább az első oltást felvette, így a teljesen oltatlanok aránya mindössze 16 százalék, ám a beszámolók szerint közülük került ki a koronavírus-fertőzéssel kórházba kerülők több mint fele. Az új adóról Francois Legault tartományi miniszterelnök beszélt egy sajtótájékoztatón.
Hogy pontosan mennyit kellene fizetniük az oltatlanoknak, azt egyelőre nem árulta el, de a kormányfő szerint jelentős összegről lesz szó. Azt hiszem, jelenleg ez a korrekt a társadalom azon közel 90 százalékával szemben, amely áldozatot hozott a védekezés terén. Úgy vélem, tartozunk nekik ennyivel – nyilatkozta. Forrás: hang.hu Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

AKTUÁLIS:

Főoldal