Sosem találnád ki, ki lehet Magyarország új köztársasági elnöke! Orbán Viktor közölte a nevet! Sorra háborodnak fel az emberek, miután megtudták KI Ő:


Novák Katalin lehet a következő köztársasági elnök- jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök keddi évzáró sajtótájékoztatóján. Orbán Viktor sajnálatát fejezte ki, hogy a magyar alkotmányos rend csak két hivatali ciklust enged az államfőnek. Ezután arról beszélt: negyven országgyűlési képviselőnek kell ajánlást tennie az új államfő személyére.
A Fidesz pártelnöksége a kérdést megvitatta, és javaslatát hivatalosan már meg is tette: a Fidesz-frakció köztársasági elnök-jelöltje Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter. A miniszterelnök Facebook-oldalán is bejelentette: Novák Katalin is megszólalt közösségi oldalán, vállalja a felkérést. “Magyarországot képviselni, az egész magyar nemzetet szolgálni – erre az embert próbáló feladatra készülök hittel, lélekkel, szívvel.
A köztársasági elnök jelölti felkérést tisztelettel vállalom. Maradok, aki vagyok.” – írta. Áder János köztársasági elnök ötéves mandátuma 2022 május 11-én jár le. Az alaptörvény értelmében másodszor nem választható újra. A Blikknek nemrég interjúban beszélt arról, mit tervez ezután.

AKTUÁLIS:

Főoldal