Senki ne örüljön! ITT az igazi hidegzuhanny.. Ekkorra várható Magyarországon az 5. hullám! Sok mindenre felvoltunk készülve, de ERRE NEM:


Karácsonyra a szakértők szerint lecsendesedik a negyedik hullám, de senki ne örüljön, ugyanis a felmérések szerint az 5. hullám közelebb van, mint gondolnánk! Február környékén az omikron variáns okozhat egy újabb járvány hullámot Magyarországon, a szakértők szerint ugyanis elkerülhetetlen, hogy minket is elérjen az új mutáns.
Az 5. hullám január, február környékén kezdődhet – írja a Portfolio. Az ELTE szakértője, Vattay Gábor azt is hozzátette, hogy a halálozási számok már lassulásnak indultak, hamarosan a napi új fertőzöttek száma is stabilizálódik. Arról is szót ejtett, hogy a lemaradó dél-afrikai adatok szerint ott már begyorsult a járvány, nemcsak az esetszámok duplázódnak 3–4 naponta, de a kórházakba kerülők száma is hasonlóan durva tempóban emelkedik.
Vattay szerint elkerülhető az omikron variáns elterjedése Magyarországon, ehhez az kell, hogy a harmadik oltások száma elérje a második oltásokét. Sőt, azt is elmondta, hogy januárban meg kellene nyitni a negyedik oltás lehetőségét azok számára, akik már felvették a harmadikat. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal