Örömhír MINDEN munkásnak! EZ AZ IGAZI NAGY DURRANÁS! 2022. Januárjától OLYAN JÖN Magyarországon, ami még SOHA de SOHA NEM VOLT! Maga Orbán Viktor jelentette be, alig pár órája a hírt - EZ BÁTOR LÉPÉS VOLT!


Orbán Viktor jelentette be a Facebookon. Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán jelentette be, hogy 100 ezer forintra emelik a közmunkások bérét. A kormányfő rövid, velős üzenetet fűzött a bejelentéshez: Magyarország előre megy, nem hátra!
Korábban már írtunk róla, hogy a kormány úgy kalkulált, hogy jövőre a közfoglalkoztatottak bére követni fogja a minimálbér emelését, így az a minimálbér 50 százalékát fogja kitenni. Jelenleg a közfoglalkoztatotti bér 8 órában bruttó 85 ezer forint, a minimálbér pedig bruttó 167 400 forint. Azaz a közfoglalkoztatotti bér a minimálbér 50,78 százalékát teszi ki. 2011 óta folyamatosan romlott a két bér egymáshoz viszonyított aránya.
2011-ben még a minimálbér 73,1 százalékát tette ki a közfoglalkoztatotti bér, 2017-től már csak kevesebb, mint 70 százalékát, 2018-tól pedig kevesebb, mint 60 százalékát. Az mfor a hírrel kapcsolatban felidézte, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter már októberben felvetette, hogy a közfoglalkoztatotti bér 2022-ben elérheti majd a minimálbér felét. Ezt azzal indokolta, hogy az elmúlt években jelentősen elértéktelenedett ez a juttatás.

AKTUÁLIS:

Főoldal