Nem várt bejelentés érkezett! Bekeményít a kormány: ILYEN szabályok lesznek szilveszterkor Magyarországon! Na EZT már ne...


Idén szilveszterkor már szabadon lehet tűzijátékozni, így a szokott rendben készülhetnek az árusok és a pirotechnikai eszközök használói az év végére. Tavaly a járvány miatt ugye közterületen nem szabadott használni ezeket az eszközöket – a kutyások örömére. Persze attól, hogy idén szabad tűzijátékozni, petárdázni viszont ahogy évek óta, úgy továbbra is tilos.
Tavaly a koronavírus miatt elmaradt az év végi durrogtatás, amit sokan örömmel fogadtak, ám másoknak hatalmas csalódást okozott – írja a Világgazdaság online oldala. Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy a tűzijátékokat árusító helyek engedélyezési eljárásai december eleje óta zajlanak. A szilveszteri tűzijátékokat december 28. és 31. között lehet megvásárolni az erre kijelölt árusítóhelyeken, jellemzően plázák, vagy nagy üzletek parkolóiban felállított konténerekben.
A fogyasztók a 2019-es árhoz képest idén általánosságban 5 százalékos drágulásra számíthatnak, jövőre, 2022-re ennél azonban jóval nagyobb drágulás várható a piacnak ezen a szegmensén. A szakértők szerint bőven kétszámjegyű dráguláshoz vezetnek a globális logisztikai láncok töredezettségei (a tengeri szállítási díjak 4-5-szörösükre ugrottak), az ugyancsak világszerte tapasztalható inflációs hatás, illetve a hazai bérnövekedés. A 2020-as raktárkészlet ugyanis szinte teljes egészében megmaradt, így most azt dobják piacra.
Intő jel, hogy amiből mégis után kellett rendelni, például csillagszóró csak komoly késéssel érkezett meg. Van olyan áru is, ami csak januárban, a szezon után érkezik majd meg, pedig már idén februárban leadták rá a rendelést. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal