Nagyon fontos! Kiadták a hivatalos hatósági figyelmeztetést! Vigyázz, halálos is lehet a banán! ERRE nagyon figyelj:


Szereted a banánt? Vigyázz halálos is lehet! Párja rohant a konyhába, hogy mi történt, majd egy mozdulattal kidobta a kertbe a banánokat. „A legnagyobb közösségi oldalon írt nekem a hölgy" – mondta a ripost-nak Both Zoltán. Az állatbefogó szerint gyaníthatóan nemrég kikelt banánpókok lehettek a kis élőlények, melyek kibújtak a banán héja alól. Az állatbefogó szerint nagy szerencséje volt a családnak, ugyanis a banánpókoknak a csípése halált is okozhat.
Ez az állat Dél- és Közép-Amerikában honos. 10-12 centisre is megnőnek. Csípése égő érzést, hányingert, lázat, sőt szívelégtelenséget is okozhat, de 20 kg alatti gyermekeknél és időseknél akár halált is.„ Az a baj, hogy a kertbe kidobott pókok valószínűleg életben maradnak, így egyre több olyan állat lesz Magyarországon, melyek nem őshonosak nálunk, sőt veszélyesek is" – mondta Both Zoltán.
A szakember szerint az utóbbi időben egyre több állatot hurcolnak be élelmiszerekkel és egyéb cikkekkel. „Riasztottak már engem virágboltból, ahol a külföldről érkezett becsomagolt virágban ott volt egy skorpió.
De ilyen állatot talált egy vevő abban a lefóliázott hűtőszekrényben is, amely két hétig hajózott a tengerentúlról. Ráadásul több állattartó a megunt kedvencet egyszerűen szélnek ereszti. Aligátorteknősből például az utóbbi három évben magam 11-et fogtam be" – árulta el Both Zoltán.

AKTUÁLIS:

Főoldal