ALIG pár perce jött a HÍR! Döbbenetes dolog történt Kóbor Jánossal a halála után! EZT tették vele: - Önök szerint megérdemelte EZT??


Omega-emlékhelyet tervez Balatonaligára a legendás együttes menedzsere, aki szerint ezzel a gesztussal a rajongók számára nemcsak a zenéjükben, de egy szimbólumban is tovább élhetne az ikonikus csapat. A popegyüttes jövőre ünnepelte volna hatvanadik születésnapját. Az együttes alapító-frontembere, Kóbor János – Mecky – december 8-ai halálát megelőzően billentyűs Benkő Lászlótól, és a basszusgitáros Mihály Tamástól kellett a közönségnek végső búcsút venni.
“Mihamarabb létre kell hozni egy olyan méltó helyet, ahová elzarándokolhatnak azok, akik emlékezni szeretnének, hiszen három Omega tag halálával már nem beszélhetünk az együttesről maga valójában” – vélekedett Trunkos András, az Omega menedzsere, aki nagy tervet forgat a fejében. Biztos, hogy megcsinálom a kegyhelyet, mely nem csak Meckyről szól majd, hanem az egész Omegáról – jelentette ki a menedzser, majd így folytatta:
“Ezért tartom fontosnak, hogy az Omega örökségét tovább építsem, annak ellenére, hogy zenekar formájában már nemigen fog működni. Kitaláltam viszont, hogy lehetne egy Kóbor János sétány Balatonaligán, ahol Mecky a nyarakat vitorlázással töltötte”. Trunkos hangsúlyozta, ezeket a pillanatokat imádta a zenész, hiszen a vízen a kedvenc hobbijának élhetett. “Ott nyugalom volt és csönd, és körülötte volt a szerető családja.
Kislánya, Léna, aki még csak 14 éves, és felesége gyakran elkísérték őt hajútjaira, de Mecky fiáról, Kóbor Dánielről is tudni lehet, hogy imádja a Balatont, hiszen a tó környékén, családi házban neveli kisebb gyermekeit” – mondta, illetve hozzátette, az elképzelése az, hogy egy csendes balatonaligai sétány Kóbor János nevét kapja, amelynek a közepén egy oszlopot állna, rajta nemes egyszerűséggel egy omega jellel.
“Persze, az sem kizárt, sőt örülnénk neki, hogyha fát is tudnánk ültetni Mecky emlékére– árulta el a menedzser, és hozzá tette, hogy nehezére esik ezekről beszélnie, mert az ő szemében Kóbor János igenis még mindig „van” – foglalta össze tervét a menedzser a Borsnak.

AKTUÁLIS:

Főoldal