MOST érkezett a HIVATALOS KÖZLEMÉNY! FIGYELMEZTET mindenkit a Magyar rendőrség: MINDENKI, Aki Facebook-ot használ, különösen most az ünnepek alatt, annak tudnia kell ERRŐL!!


Az interneten elkövetett bűncselekmények száma évről évre növekszik. A Facebookon már több milliárd felhasználó van, így egyáltalán nem meglepő, hogy a bűnözők is felbukkantak itt. És a legrosszabb az, hogy minden új csalásuk azonnal elterjed a közösségi hálózatokon! De ezúttal nagyon fontos dologról van szó: a rendőrség figyelmeztet mindenkit, hogy egy új trükk segítségével ezek a szélhámosok Facebook felhasználók millióitól lophatnak el adatokat!
Mindez az alábbi forgatókönyv szerint történik: E-mail-értesítést kapunk, melyet állítólag a Facebook írt. A csalók a levélében egy olyan oldalra mutató link található, amelyet megnyitva meg kell adnunk a felhasználónevet és a jelszót. Állítólag ez a saját biztonságunk érdekében szükséges. Ez a levél általában így néz ki:

Amint megadtuk ezeket az adatokat, a csalók révbe értek! Egyébként a nyitókép maga is kissé másnak tűnhet a Facebook-éhoz képest, de minden esetben lesz ott egy-egy mező a felhasználónév és a jelszó beírásához, melyek már igencsak hasonlítanak a Facebook felületére.
Fontos megjegyezni, hogy maga a közösségi hálózat soha nem küld ilyen leveleket, és ismétlődően soha nem követeli meg a jelszó beírását. De emberek milliói még mindig bedőlnek a trükknek. És mik a következmények?Különböző következményekkel számolhatunk, ha figyelmetlenek voltunk és a csalók megtévesztésének áldozatai lettünk. A legkevésbé ártalmas lehetőség az, amikor oldalunkat teljesen elárasztják “felnőtt” tartalmakkal. Ennél sokkal rosszabbul jár az, akinek a nevében (az adott személy ismerőseinek, barátainak) vírusra mutató linket tartalmazó üzenetet küldenek, esetleg egy banki átutalással kapcsolatos segítségkérést küldenek el az áldozattá vált felhasználó nevében az összes barátjának, ismerősének.
A következmények súlyossága általában a csalók céljától és kreativitásától függ. Mindenképpen mutassad meg ezt a cikket barátaidnak, ismerőseidnek is! Talán ez segít megvédeni a személyes adataikat, sőt, talán éppen téged is! Mert hiszen milyen gyakran kattintunk a barátok linkjeire, még akkor is, ha azokat valójában nem is ők küldték nekünk!

AKTUÁLIS:

Főoldal