Az éj leple alatt merték csak bejelenteni: államcsőddel néz szembe a kormány! Felháborodtak az emberek, miután megtudták az eredeti OKÁT:


Az éj leple alatt merték csak bejelenteni: államcsőddel néz szembe a kormány? Már egy ideje teljesen világos, hogy a kormány elhibázott gazdaságpolitikája, és a választási győzelem érdekében bejelentett osztogató intézkedések az államcsőd felé sodorják az országot. A tegnap késő esti bejelentéssel Orbánék elismerték, katasztrofális helyzetben van az államháztartás, írta meg a pestibulvar.hu.
Az elmúlt időszakban folyamatosan jöttek ki az adatok az államháztartás helyzetéről, és három szám van amit érdemes figyelni, az államadósság mértékét, a költségvetési hiányt és az infláció mértékét. AZ ÁLLAMADÓSSÁG ÉS A KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNYT TEKINTVE ORBÁNÉKNAK SIKERÜLT TÖRTÉNEMI CSÚCSOT DÖNTENI MINDKETTŐBEN, míg az infláció 10 év nem sújtotta ennyire a lakosságot. Egy konkrét, 350 milliárdos elvonást már az elmúlt hetekben bejelentettek, majd meglebegtették a további “költségcsökkentést”.
Ma reggelre viszont kiderült, TOVÁBBI 755 MILLIÁRD FORINTOT VONNAK EL AZ EMBEREKTŐL! Hogy tisztán lássunk, és megértsük, hogy mekkora ez a megszorítás, mit is jelent 1105 milliárd forint kivonása a költségvetésből, és milyen hatásai is lesznek a jövő évre vonatkozólag, ahhoz egy kicsit vissza kell mennünk az emlékeinkben. Sokan emlékszünk még az 1995-ös Bokros-csomagra, amely addig nem látott mértékű támadásokat kapott a Fidesz részéről. Az akkori megszorítások 42,3 milliárd forintot tettek ki, ami jelenértéken (a dollár akkori, és mostani árfolyamából számítva) 115 milliárdot tesz ki.
Azaz, a tegnapi bejelentéssel A BOKROS-CSOMAGNÁL TÍZSZER NAGYOBB MEGSZORÍTÓ CSOMAGOT JELENTETTEK BE! Ehhez kell hozzávennünk az újabb devizahitelek felvételét, és rögtön látszódik, hogy gyakorlatilag a teljesen átgondolatlan gazdaságpolitika miatt a csőd széléről kell visszarángatnia a kormánynak az országot! Forrás: (pestibulvar.hu)

AKTUÁLIS:

Főoldal