1 perce érkezett! Az év LEGJOBB hírét jelentette be Orbán Viktor! ATYAÉG!! Megtette, amire SENKI NEM számított:


Bejelentése azonban az érintetteket annyira nem hatotta meg, ugyanis a pedagógusok közölték: nem fogadják el a tíz százalékos béremelést. Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel közösségi oldalán egy nagy és sokak által várt bejelentést tett: fizetésemelést kapnak a tanárok és az óvónők. Magyarország előre megy, nem hátra!
A tanárok és az óvónők is 10 százalékos fizetésemelésre számíthatnak. – tette meg ígéretét a kormányfő. Bejelentése azonban az érintetteket annyira nem hatotta meg, ugyanis a pedagógusok közölték: nem fogadják el a 10 százalékos béremelésről szóló kormányzati javaslatot a pedagógusok, merthogy ez csak pótlékemelést jelentene. A két szakszervezet azt szeretné elérni, hogy a pedagógus alapilletményt a mindenkori minimálbér jelentse, amely aztán a pedagógus bértábla szerint, a végzettség és a pályán eltöltött idő függvényében emelkedik.
„A kormány egyik ajánlata szerint a pedagógus-előmeneteli rendszer szerint besoroltak illetményét 2022 januárjától 10 százalékkal emelné, amelyet azonban nem az alapbér emelésével teljesítene, hanem vagy pótlékemelés, vagy további pótlék, vagy bértömeg (azaz olyan összeg, amelyből az intézményvezető differenciálhat) formájában biztosítana” – írja a PDSZ. A kutatásukban a válaszadók 86 százaléka egyáltalán nem tartotta elfogadhatónak a 10 százalékos béremelést.
„A másik ajánlat még furcsábban hangzott. E szerint évi egyszeri 200 ezer forint (azaz havi 16 666 Ft) összegű SZÉP kártya biztosítását vállalná a kormány valamennyi közoktatásban foglalkoztatottnak, a megbízási szerződéssel dolgozó óraadók számára pedig – legalább heti hét óra megtartására kötött szerződés esetén – évi egyszeri 100 ezer forint pénzjuttatást.
A kormány azonban ezt egy súlyos feltételhez szabta, mégpedig hogy a szakszervezetek fogadják el a kormány 10 százalékos nem alapbért illető (jó eséllyel talán a pótlékokban megjelenő) fenti ajánlatát” – folytatja a szakszervezet. Ezt az ajánlatot a válaszadók 94 százaléka nem fogadná el, s csak 3 százalék szavazott igennel. forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal