VISSZAJÖN a vásárlási idősáv és bezárnak az éjszakai szórakozóhelyek?! A következőket nyilatkozták ezzel kapcsolatban:


VISSZAJÖN a vásárlási idősáv és bezárnak az éjszakai szórakozóhelyek?! A következőket nyilatkozták ezzel kapcsolatban: Merkely visszahozná a vásárlási idősávot, tesztelné a tanárokat és betiltaná az éjszakai bulikat. Ezt nyilatkozta a korlátozásokkal kapcsolatosan: Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy miben különbözik a mostani koronavírus járványhullám a tavaly tavaszitól és milyen járványügyi lépésekre lenne szükség.
A koronavírus itthon a közösségi térben, nagy csoportosulások során terjed - mondta a Semmelweis Egyetem rektora, aki szerint a sok fiatal fertőzött át tudja adni a vírust az időseknek, és ha ez megtörténik, nem elég hatékony védekezés esetén rengeteg idős is megfertőződhet, és a halálozás is nőhet. A rektor szerint ugyan lehet abban bízni, hogy a vírus veszített az erejéből, de ez majd csak négy-öt hónap múlva derül ki. Merkely ezért több dolgot is javasolna a járvány visszaszorítása érdekében:
Az első és legfontosabb az oltás. Meggondolná a magas rizikójú emberek állami szűrését, ide sorolva a tanárokat is; az idősek biztonsága érdekében visszahozná a vásárlási idősávot; betiltaná az éjszakai bulikat; és zárt helyen elrendelné a kötelező maszkhasználatot is. Utóbbival kapcsolatban arról beszélt, egyes számítások szerint ha egy populáció 80 százaléka hord maszkot, a fertőzés aránya nem tud nőni, és szép lassan visszaszorul. Forrás: Infostart

AKTUÁLIS:

Főoldal