DRÁMAI hír! Borzalmas buszbaleset történt Pörbölyön. 11 kisgyerek halt meg, menekítik az embereket!!! Vérlázító, de EZ okozta a szörnyű balesetet!!! Csak ERŐS idegzetűeknek:


Borzalmas buszbaleset történt Pörbölyön. Az elhunytakra emlékezünk: Huszonnyolc éve, 1993. február 12-én, pénteken történt az ország történetének egyik legmegrázóbb buszbalesete. A pörbölyi általános iskolásokat Bátaszékre vitte az iskolabusz reggel 7 óra után.
A nyékipusztai vasúti átjárónál kilopták az akkumulátort a fénysorompóból, így az nem működött. A busz sofőrje ugyan lassított, körülnézett, hogy jön-e vonat, de nem látott érkező szerelvényt, így ráhajtott a sínekre. A buszba nagy sebességgel belerohant az épp késésben lévő, Kiskunhalas felől érkező személyvonat. A busz kettészakadt, tizenegy gyerek és a sofőr meghalt.
A busz többi utasa, 18 gyerek megsérült. A tragédia hatására országos adakozás indult. A baleset után Pörbölyön általános iskolát építettek, hogy soha többé ne ismétlődhessen meg a tragédia. A kép illusztráció. Forrás: Ripost.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal