VÉGE A MELLÉBESZÉLÉSNEK! Zacher Gábor kiállt az emberek elé, és elmondta hány oltott beteg van lélegeztetőgépen! NAGYON DURVA! EZT OLVASD EL:


Zacher Gábor elárulta a kórházban fekvő oltottak és oltatlanok arányát. Zacher Gábor sürgősségi orvos, toxikológus, a hatvani kórház főorvosa Dobson Szabolcs gyógyszerészt látta vendégül Koviduma című műsorában, amelyet az Index szemlézett. A beszélgetés során arra is kitértek, hogyan érdemes beadatni a harmadik oltást. Magyarországon a heterológ, azaz az eltérő oltást preferálták eddig, vagyis harmadik dózisként egy másik fajta vakcinát adnak be.
Dobson Szabolcs szerint ezek jó eredményt mutatnak, de ugyanez elmondható a homológ oltásokról is, amikor ugyanazt a vakcinát adják harmadik alkalommal. A gyógyszerész szerint elterjedt vélekedés, hogy vektorvakcina (így a Janssen és a Szputnyik) esetén másfajta oltást érdemes beadni harmadikként, a Koronavirus.gov.hu-n is ezt ajánlják. Ehhez képest az első Janssen-oltás után Németországban, Ausztriában az idősebbeknél már a második Janssent is ajánlják, valamint Oroszországban a Szputnyikot is beadják harmadik oltásként az első kettő után, és úgy tűnik, hogy működik – mondta Dobson Szabolcs.
Zacher Gábor megjegyezte, hogy valóban be lehet kerülni kórházba két vagy három oltás után is, de ennek a valószínűsége nagyon alacsony. Mint mondta, saját klinikai tapasztalataik alapján általában 7-8 oltatlanra jut egy oltott beteg az intenzív osztályokon. forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal