RENDKIVÜLI FIGYELEM! A HÍR sajnos igaz! Rusvai Miklós VÉGRE elmondta az igazságot: Ezt a járványt ÍGY eresztették rá a társadalomra! (Videó!)

Budapest - A terjedőképesebb delta variáns és a korábban bevezetett korlátozások hiánya idézte elő Rusvai Miklós szerint, hogy a negyedik hullám - korábbi jóslata ellenére - jóval agresszívebben, több fertőzöttet produkál. A népszerű virológus a Heteknek adott csütörtöki interjújában elmondta: elkerülhetetlen, hogy a járványt ráeresszék a társadalomra, és ez már most történik -szúrta ki az atv.hu .
A virológus a Heteknek azt mondta, szerinte elkerülhetetlen, hogy a járványt ráeresszék a társadalomra, és ez már történik is, ugyanakkor reméli, hogy amennyiben még rosszabbak lesznek a számok, akkor a kormány bevezeti azokat a korlátozó intézkedéseket, amelyeket korábban is alkalmaztak – írja az ATV. A szakember korábban ugyanis azt gondolta, hogy sokkal enyhébb lesz a negyedik hullám, több mint 6 millió embert beoltottak és sokan átestek a betegségen. Szerinte az is közrejátszik abban, hogy az egy évvel korábbihoz hasonlóan egyre több a súlyos beteg és az elhunyt is, hogy most a terjedőképesebb delta variáns okozza a fertőzéseket, ráadásul tavaly ilyenkor egy sor járványlassító intézkedés érvényben volt, amit most nem vezettek be. Rusvai szerint elkerülhetetlen, hogy a járványt ráeresszék a társadalomra, és ez már történik is.
Nincsen széles körű tesztelés, nincs kontaktuskutatás, nincs megkövetelve a védettségi igazolás, tömegrendezvényeket lehet tartani, maszk nélkül lehet vásárolni. A vírus majdnem szabadon terjed a lakosság körében, fertőz oltottat, oltatlant egyaránt – magyarázta. Hozzátette ugyanakkor, hogy reméli, hogy a számok további romlása esetén a kormány bevezeti azokat a korlátozó intézkedéseket, amelyeket korábban is alkalmaztak már a járványgörbe ellaposítása érdekében. A szakember egyébként osztályos orvosok beszámolóira hivatkozva azt mondta: jelenleg 5-7 oltatlanra jut egy oltott azok között, akik lélegeztetőgépen vannak vagy elhunynak. Forrás: ATV A Hetekkel készült teljes beszélgetést itt tudja megnézni:
Forrás: atv.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal