Na EZT már NE! Kezdődik?! ETTŐL a dátumtól kezdve Maszk és a védettségi igazolvány nélkül nem mehetünk éttermekbe vendéglátóhelyekre? ITT vannak a RÉSZLETEK:


Rusvai Miklós véleménye szerint a vendéglátóhelyeken is érdemes lenni bevezetni a maszkhasználatot és a védettségi igazolványt. Rusvai Miklós virológus a Karc FM műsorában fogalmazta meg, hogy habár üdvözli a hétfőtől a tömegközlekedési eszközökön érvénybe lévő maszkhasználatot, ám véleménye szerint a vendéglátóhelyeken, a hivatalokban és a közintézményekben is el kellene kérni a védettségi igazolvány, melynek a bevezetését sürgetné, tehát akár már a következő hónapban is megjelenhetne a rendelet, legalábbis Rusva Miklós ezt szorgalmazná - írja a Portfolio.
Rusvai szerint ezzel emelkedne az átoltottság, a legújabb vizsgálatok szerint 93%-ban akadályozza meg a maszk viselése a koronavírus terjedését. A virológus továbbá kiemelte az oltással kapcsolatban, hogy a nyájimmunitást Magyarország az átoltottsággal, jelentős számú fertőzöttet és elhunytat követelve éri el.
Számításai szerint azonban a munkaadók által előírt oltási kötelezettség miatt emelkedni fog az átoltottság az országban. A szabályozás elsősorban az állami, önkormányzati és a nagyobb méretű cégek esetében érheti el célját.

AKTUÁLIS:

Főoldal