Bejelentették: Hamarosan IGAZI Luxus lehet a temetés, annyira megdrágult a fa miatt.. Hogy fizeti ki EZT egy szegényebb család? ENNYIT drágítottak most rajta! Ennyibe kerül 2021. December 1-től egy temetés idehaza!! FIGYELJÉK az átlagárakat:


A tavalyi átlagárakhoz képest idénre több mint 10 százalékkal drágult meg a temetkezés – írta a G7. A lap szerint a temetkezés ezzel az átlagos inflációnál nagyobb mértékben dráguló fogyasztói árak között is az élbolyban található, azaz összességében egy év alatt kevés dolognak ment fel ennyire az ára.
A KSH legfrissebb adatsora alapján azt írják, hogy 2021 szeptemberben egy koporsós temetési alapszolgáltatás (benne sírásással, ravatalozással, temetéslevezetéssel, gyászkocsival) 293 230 forint volt. A hamvasztás utáni „alaptemetés” 212 210 forintba került ugyanebben az időszakban. A portál szerint több tényező áll a drágulás mögött. Megnőtt a fa (koporsók alapanyaga), a benzin (ez kell a szállításhoz) és az áram (hűtéshez szükséges) ára, és egyre kevesebb a sírásó.
A világjárvány miatt eközben megnőttek a munkaterhek.Az egyre súlyosabban begyűrűző inflációval kapcsolatos korábbi cikkeinket itt olvashatja. De ha valaki egy gránit sírkövet szeretne, mondjuk egy egyszerű szürkét, szív alakú névtáblával, 539 ezer!!! forint..

AKTUÁLIS:

Főoldal