Most jött a hír! Na EZT már ne! Pokolian nagy a baj! 1 perce bejelentette Zacher Gábor az ÉV EGYIK LEGROSSZABB HÍRÉT! Ez bizony Téged is érint! FONTOS!!


A mostaninál sokkal aktívabb védekezési kampányt vár el Zacher Gábor, a hatvani kórház sürgősségi osztályának orvosa, aki szerint a korábbiaknál jóval fiatalabbak kerülnek kórházba, és egyre több a gyermekbeteg. „Oltás, maszk, kézmosás, távolságtartás és szigorúbb rendezvényszervezési szabályok. Ezeket az eszközöket egyszerre kellene használnia a kormánynak, nem szabadna csak az oltásra hagyatkozni” – osztotta meg az aggályait Zacher Gábor.
Nem értem azt se, hogy miért kell várni a koronavírus elleni oltási kampánnyal november végéig? Miért nem tegnaptól vagy mától oltunk, hiszen a járványhelyzet hétről hétre romlik. Aki november végén kapja meg az oltást, a legjobb esetben december közepére lesz védett, ami az előrejelzések szerint épp a 4. hullám csúcspontja – fejtette ki Zacher Gábor a portfolio.hu-nak. A mostaninál jóval szigorúbb intézkedéseket is szükségesnek lát a mindennapi eseteket látva az orvos.
A járvány ezen pontján a zárt helyeken kötelezően előírt maszkhasználatot és a védettségi igazolvány megkövetelését tartja szükségesnek. Lapunk korábban megírta, hogy Ausztria - amelyet egyébként Orbán Viktor kormányfő sokszor modellként nevezett meg - már két héttel ezelőtt a magyarnál jóval szigorúbb járvány-protokollt vezetett be. Újdonságként említette, hogy nemcsak a 20-30-as éveikben járók közül kerülnek be egyre többen a kórházba, hanem a járvány 4. hullámában egyre több az olyan gyermekbeteg is, aki ellátásra szorul. Ez a korábbi 3. hullámban csak elvétve volt megfigyelhető, de most jóval gyakoribb.
"Miután a Pfizer az Egyesült Államokban már engedélyt kapott az 5-12 év közötti korosztály beoltására is a felnőttekéhez képest kisebb dózisokkal, nem ártana itthon is elkezdeni ezzel kapcsolatban a felvilágosító kampányt, hogyha ez az európai döntés alapján idehaza is lehetővé válik, a magyar szülők is dönthessenek róla, hiszen hamarosan nekik is elérhetővé válik a vakcina.” – érvelt Zacher Gábor a még fiatalabb korosztályok beoltása mellett. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal