MOST jött a hír! KÖTELEZŐVÉ tennék az oltást a magyar tömegközlekedésen? MEGSZÓLALT A MÁV és a VOLÁN vezetője! MINDEN tömegközlekedőt érint! FONTOS!! ERRE kell készülni az utasoknak:


Ellentmondásos reakciókat válthat ki a kormány legutóbbi rendelkezése, amely a vállalkozások vezetőire testálta, hogy kötelezővé teszik-e dolgozóik számára az oltás felvételét. A MÁV és a Volán is leállhat – jelezték a veszélyt az érintett szakszervezetek vezetői. A BKV közleményben jelezte, jelenleg is egyeztetések zajlanak a témában. A Telekom és a MÁV Zrt., amelyhez a Volán is tartozik, nem reagált a megkeresésre – számolt be a cégek reakcióiról az atv.hu.
„Ha a MÁV-nál bevezetik a kötelező oltást, leáll a vasúti közlekedés” – ezt jósolta a Vasutas Szakszervezet elnöke, bár jelezte, a vasutasok átoltottsága megfelel az országos átlagnak. „Azonban, ha ezt szétbontom szellemi munkakörre és végrehajtó szolgálati munkakörre, ez az arány már rosszabb. Azoknál, akik a vonatközlekedésben tevékenyen részt vesznek, rosszabb az oltottsági arány” – fogalmazott Meleg János. A Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet elnöke szerint a helyzet a Volánnál sem jobb.
Dobi István úgy véli, nem lesz kötelező az oltás, mert nincs tartalék a rendszerben, és ha bevezetnék, akkor leállna a Volán. Elmondta, hogy óriási a felháborodás a munkavállalók körében az esetleges kötelezővé tétellel kapcsolatban. „Én próbálom őket nyugtatni, hogy még ezt senki nem tette kötelezővé, és ha kötelezővé teszik, akkor kell nekünk dönteni, milyen lépéseket teszünk” – tette hozzá Dobi István. A MOL minden olyan döntést előremutatónak tart, amely nagyobb mozgásteret biztosít a munkavállalók egészségvédelmében, illetve segít fenntartani a cégek működését – közölte Bakos Piroska, kommunikációs vezető, hozzátéve:
Az oltás kapcsán még nem hoztak döntést. A kormányrendelet szerint azokat a dolgozókat, akik nem oltatják be magukat, egy év fizetés nélküli szabadságra lehet küldeni. Az állami intézmények munkatársai januárig kapnak időt. Önkormányzati cégeknél a polgármester dönt. Az oltási kötelezettség alól orvosi igazolással lehet mentesülni. Forrás: atv.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal