MOST érkezett a RENDKÍVÜLI hír! Börtönt kap az, aki nem oltatja be magát??! MAGA a miniszter Úr jelentette be a hírt! Mutatjuk a döbbenetes részleteket:


Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke börtönnel fenyegette meg azokat, akik nem hajlandók beoltatni magukat, írja a CNN. A 108 millió lakosú ország Ázsia egyik legsúlyosabb járványával küzd: több mint 1,3 millióan fertőződtek meg, és 23 ezren haltak meg. „Válasszanak! Beoltatják magukat, vagy börtönbe küldöm önöket!” – fakadt ki az elnök hétfői televíziós beszédében, miután kiderült, hogy Manila több oltópontján alacsony volt a részvételi arány.
Duterte kifakadása ellentétben áll az egészségügyi hatóságok közléseivel. Bár mindenkit arra szólítanak fel, hogy oltassa be magát, az oltás a Fülöp-szigeteken is önkéntes, senkit nem lehet kötelezni rá. Duterte azt mondta: válsághelyzet van az országban, őt csak az dühítette fel, hogy az emberek nem hallgatnak a kormányra.
Június 20-ig a Fülöp-szigeteki hatóságoknak 2,1 millió embert sikerült teljesen beoltaniuk, és 6,1 millió ember (a teljes lakosság 5,7 százaléka) kapott legalább egy dózist. A cél itt is a 70 százalékos átoltottság, azaz legalább 70 millió ember vakcinálása. A rendpárti Duterte rá jellemző módon a koronavírus ellen is vasszigorral lépett fel: kijárási tilalmat rendelt el.
Botrányt okozott, hogy amikor egy férfi megszegte a tilalmat, egy rendőr 300 guggolást szabott ki büntetésül, amibe a férfi belehalt. A Fülöp-szigeteken a vírus terjedése miatt továbbra sem nyitják ki az iskolákat. Forrás: Telex.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal