Hivatalos! Sajnos igaz a hír! Eddig sosem látott Brutális drágulás jön! Ennyibe kerül majd egy kiló kenyér januártól! Ezt az összeget sokáig emlegetjük majd.. FIGYELJÉK csak:


Jelentősen megemelkedhet a legalapvetőbb élelmiszer, a kenyér és a péksütemények ára januártól, mindez pedig az őrlésre alkalmas, jó minőségű búza árának már most érzékelhető emelkedésével magyarázható. A gabona és malomipar sem marad ki a brutálisan vágtató drágulásból, amit többek között az energia-, munkabér- és üzemanyagköltségek emelkedése idéz elő.
Erről beszélt többek a vg.hu-n között Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetsége Gabonafeldolgozók Tagozatának elnöke, aki példaként saját cége, 500-600 millió forintos éves költségnövekedését hozta fel.  A vezérigazgató úgy látja, az őrlésre alkalmas jó minőségű búza jelenlegi, tonnánkénti 90 ezer forintos ára januárban 100 ezer forintra, vagy még magasabbra emelkedik, mert nagyon kevés szabad búza van a piacon, másrészt azok a termelők, akiknél még van készlet, tartják az árujukat.
A cégek pedig csak úgy termelhetik ki a ráfordításaikat, ha kilónként 155 forintért árulják a lisztet, mert ezalatt veszteséget termelnének. Ez pedig az átadási ár 40 százalékos növekedését jelenti, ami a kenyérfélék, pékáruk árában is jelentkezik majd, még ha ennél kisebb mértékben is.

AKTUÁLIS:

Főoldal