HIVATALOS! VÉGRE KIDERÜLT melyik vakcina mennyit ér, az az összességében mennyire védenek az oltások!! EZT JOBB, ha tudja MINDENKI!! FIGYELJÉK CSAK A LISTÁT:


Kiderült melyik vakcina mennyit ér. Továbbá azt is megtudtuk, hogy összességében mennyire védenek az oltások. Megjelent egy magyar tanulmány, amely vakcinatípusokra lebontva bemutatja, mennyire védenek a vakcinák hazánkban a koronavírussal való megfertőződés és a halálozás ellen – írta a Mandiner. A tanulmányban részt vett Müller Cecília és Kásler Miklós is, amely egy nemzetközi szaklapban, a Clinical Microbiology and Infectionben jelent meg.
A kutatás az év első felének járványügyi és oltási adatait elemezte. A kutatás a kétszer beoltott és az oltatlan lakosság adatait vetette össze. A tanulmány a részletes eredmények előtt közölte, hogy a teljesen beoltottak körében a megfertőződés elleni védelem 68,7-88,7 százalék, míg a halálozás elleni védelem 87,8-97,5 százalék között van.
A vakcinákra szerint lebontásban az orosz Szputnyik oltás volt a legeffektívebb, ugyanis az 97.52%-os hatásosságot mutatott. Ez azt jelenti, hogy az oltatlanokkal szemben az orosz vakcinával oltott 820 ezer magyar állampolgár 20-szor kisebb eséllyel halt meg a tavasz során, mint az oltatlanok. A képzeletbeli dobogó második helyére a Moderna került, 93.65%-os hatásossággal.
Harmadik a Pfizer – 90.63% –, amiból a mérés idején másfél millió ember kapott oltást. Az öt vakcinából negyedik lett az Astra Zeneca 88.25 százalékkal, és a listát a kínai Sinopharm zárta 87.85 százalékkal. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal