FIGYELEM! Sajtótájékoztató MINDEN NYUGDÍJASNAK! Nyugdíjelemés, nyugdíjprémium, nyugdíjkorrekció 2021! Most tette közzé az MTI:


A nyugdíjasok az idei évben korábban nem látott mértékű segítséget kapnak. Novemberben a minden várakozást túlszárnyaló magyar gazdasági teljesítménynek köszönhetően átlagosan több mint 100 ezer forintot kapnak készhez, hiszen a kormány intézkedéseinek köszönhetően a 80 ezer forintos nyugdíjprémium fölött 21 750 forintnyi pluszbevételhez jutnak azok az időskorúak, akik átlagnyugdíjban részesülnek. A nyugdíjprémiumot november 11-én, vagyis csütörtökön kezdik el kézbesíteni a postások, és a hónap végéig minden érintett megkapja személyesen vagy a bankszámlájára.
Soha nem látott mértékű segítséget kapnak a nyugdíjasok. A magyar gazdaság minden várakozást túlszárnyaló kimagasló teljesítménye miatt akár 100 ezer forintot is kézhez kaphatnak a nyugdíjasok, a nyugdíjprémium mellett ugyanis visszamenőleges hatállyal 1,2 százalékkal emelik a nyugellátásokat novemberben. Orbán Viktor még a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy a kormány 80 ezer forintos prémiumot fizet a nyugdíjasoknak. A miniszterelnök akkor megjegyezte, hogy "lett volna 435 ezer olyan ember, akik egyéb okokból kevesebbet kaptak volna, de idén számukra is képesek vagyunk kifizetni ezt.
Lesznek olyanok, akik az infláció korrekciójával együtt százezer forintos kiegészítést is kaphatnak". Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi oldalára feltöltött videóban emlékezett meg arról, hogy a kormány minden korábbinál nagyobb nyugdíjprémiumot fizet. Kiemelte, hogy a postások márNOVEMBER 11-ÉN, VAGYIS CSÜTÖRTÖKÖN MEGKEZDIK A NYUGDÍJPRÉMIUMOK KÉZBESÍTÉSÉT, NOVEMBER VÉGÉIG PEDIG MINDENKI MEGKAPJA AZ ÖSSZEGET VAGY A BANKSZÁMLÁJÁRA, VAGY SZEMÉLYESEN, ATTÓL FÜGGŐEN, HOGY HOGYAN SZOKTA EGYÉBKÉNT A NYUGDÍJÁT KAPNI.
"Mindenki számíthat arra, hogy november hónapban a megszokott nyugdíjához képest nagyjából 100 ezer forinttal nagyobb összeget fog kapni egy átlagnyugdíj esetén is, hiszen a 80 ezer forintos teljes összegű nyugdíjprémium mellett megkapja a kiegészítő nyugdíjemelést és a nyugdíjkorrekciót is" - mondta Novák Katalin. Forrás: MTI

AKTUÁLIS:

Főoldal