FIGYELEM! LAKOSSÁGI FELHÍVÁS! Nem átverés! Vigyázz: november 14-től KITILTANAK a Facebookról, ha EZT nem kapcsolod be!! Mutatjuk lépésről lépésre mit kell tenned:


A lent olvasható HIVATALOS információkat kérjük adják tovább, mert sokan nem tudnak erről még hazánkban! Többen megkapták már a felszólítást, hogy kapcsolják be a biztonsági beállításokat. A Facebook aktiválta a Facebook Protect alkalmazást, így több felhasználó már megkapta a figyelmeztetést, hogy kapcsolják be a védelmi funkciókat, különben november 14-től kizárják őket a Facebookról. A Facebook Protect olyan biztonsági szolgáltatás, mely segít még jobban megvédeni azokat, akiknél nagy a kockázata annak, hogy fiókjukat feltörik.
E csoportok közé tartoznak az emberi jogi aktivisták, újságírók és a választott tisztségviselők is. A Facebook a program tesztelését 2019-ben kezdte meg az Egyesült Államokban, és most a világ több országára, köztük Magyarországra is kiterjesztették azt. A JOGOSULTAKNAK EGY ÜZENETET KÜLD A FACEBOOK A PROGRAMRÓL ÉS A CSATLAKOZÁS RÉSZLETEIRŐL. A Facebook Protect leírása szerint a csatlakozóknak segítenek fiókjuk biztonsági védelmének erősítésében; például kétlépcsős hitelesítéssel, de figyelni fogják az érintettek potenciális hacker–fenyegetettségét is. Ennek lényege, hogy az üzeneteikkel tömegeket elérő emberek, akik ráadásul fokozottan ki vannak téve támadásoknak – így újságírók, politikusok, jogvédők stb. –, nagyobb biztonságban lehessenek, fiókjukkal ne élhessenek vissza mások.Ha végigmegyünk a lépéseken kiderül, hogy a Facebook két dolgot vizsgál: elég erős-e a jelszavunk, illetve hogy be van-e kapcsolva a kétfaktoros hitelesítés. Ezt egyébként minden facebookozónak érdemes aktiválnia, tényleg csak pár perc az egész. A Facebook hangsúlyozza: aki felszólítást kap, annak legkésőbb november 14-ig be kell kapcsolnia a Facebook Protect funkciót a fiókjában.
Aki ezt nem teszi meg, az attól a naptól kezdve nem fog tudni hozzáférni a Facebookhoz mindaddig, amíg nem tesz eleget a felszólításnak. Kérjük az olvasóinkat adják tovább,mert sokan nem tudnak erről még hazánkban!

AKTUÁLIS:

Főoldal