Ez a 60 éves kisebbségi férfi lett rosszul tegnap Szegeden. Segélyhívására azonnal mentőhelikopter sietett a helyszínre! Amit OTT találtak azon még a legtapasztaltabb mentős szakemberek is ledöbbentek! Borzalom! Csak ERŐS idegzetűeknek:


Szinte azonnal felszállt a mentőhelikopter és sietve repült a helyszínre! Amit ott találtak az még a legtapasztaltabb mentős szakembereket is ledöbbentette:
Őrizetbe vett a rendőrség egy 60 éves kisebbségi férfit, mert eljátszotta, hogy rosszul van, és még a mentőket is kihívta, hogy így tesztelje az egészségügyi dolgozókat – írja a police.hu. A központi segélyhívó számra 2021.10.26-án este fél nyolc körül érkezett bejelentés arról, hogy az egyik Szegedi élelmiszerbolt előtt egy férfi rosszul van.
A kiérkező mentők a helyszínen egy földön fekvő embert találtak, aki a fejét és a gyomrát fájlalta, ezért kórházba szállították. A férfi azonban a vizsgálat közben felállt és közölte, hogy nincs semmi baja, csak próbára tette az egészségügyi dolgozókat és a mentősök reakció idejét. A szegedi rendőrök a férfit előállították a helyi kapitányságra, majd szabálysértési őrizetbe vették.
A 60 éves Szegedi lakos ellen valótlan bejelentés miatt indult eljárás és valószínű, hogy a mentőhelikopter kiszállási költségét is meg kell térítenie. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívta az emberek figyelmét, hogy a segélyhívó központokat ne terheljék valótlan bejelentéssel, a 112-es segélyhívó számot szigorúan csak vészhelyzet esetén hívják, mivel az utóbbi időszakban nagyon megszaporodtak az ilyen  és ehhez hasonló hamis bejelentések.
Valamint az indokolatlan hívások túlterhelik a rendszert, ezzel veszélyeztetve olyan emberek életét, vagyontárgyait, akik valóban segítségre szorulnak. Ilyen esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított intézkedések és az eljárás költségeit is a bejelentőre terhelheti.

AKTUÁLIS:

Főoldal