DRÁMAI a helyzet! BRUTÁLIS tömeg tüntet Horvátországban a kötelező oltás ellen. Maszk nélkül vonult fel több 100 ezer ember! De java csak után jött! FIGYELJÉK mit tettek ezután! (VIDEÓ!)


Egymást követő negyedik este tüntettek a horvát fővárosban, valamint több más településen az egészségügyben és a szociális szférában dolgozók kötelező védőoltása ellen. Több százan vonultak a zágrábi parlament elé, miután a kormány hétfőtől előírta, hogy a szektorban dolgozók csak oltási igazolvánnyal végezhetik munkájukat, illetve a közintézmények kizárólag védettségi igazolvánnyal látogathatók.
A tüntetéseket hétfő óta szervezik a közösségi média felületein, mintegy 30 városban. Horvátországban napról napra nő az új koronavírus fertőzöttek száma, az elmúlt 24 órában csaknem 7500 új esetet regisztráltak. A járvány kezdete óta 9700-an haltak meg a betegség következtében.
A 4,2 milliós horvát lakosság 45 százaléka kapta meg az oltás mindkét dózisát. Az Európai Unión belül csak Romániában és Bulgáriában alacsonyabb az átoltottsági arány. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal