Szörnyeteg? Hipós vízbe fürdeti 1 éves kisfiát Éva, a ceglédi anyuka.. Mikor elmondta MIÉRT teszi, az orvosok is elsírták magukat! Figyeljék mit mondott: - Önök mit tennének a helyében?!

Ez az anya hetente kétszer hipós vízzel mossa meg kisfiát azért, hogy megmentse az életét. Most a fia szokatlan betegségéről beszél és arról, hogyan tudja őt életben tartani. A 39 éves K. Éva harmadik gyermeke, Tamáska. Az anya már fia születése előtt tudta, hogy a kicsinek nehéz jövője lesz.
A kis Tamáska egy olyan szokatlan és életveszélyes betegségben szenved, amit Harlequinosisnak neveznek. Magyarországon eddig Ő a harmadik gyermek, aki ezzel a nagyon ritka betegséggel született. Ez azt jelenti, hogy a bőr a szokásosnál 14-szer gyorsabban nő. A betegség nagyon fájdalmas, repedéseket okoz a bőrben s emiatt könnyen átengedi a fertőzéseket.
Fürdőzés hipóban: Sajnos ez a betegség nem gyógyítható, de a tünetek kenőcsökkel és egyéb gyógymódokkal kezelhetők. Éppen ezért Éva most egy igen drasztikus módszert alkalmaz: A kis Tamáskát hipós vízzel mossa meg, hogy a bőre ne fertőződjön. “Lehet, hogy néha a szemébe is belemegy egy picit, ezt nagyon nem szeretem. Ilyenkor sír és én ilyenkor nagyon szenvedek.- mondta Éva a Blikk-nek. Ugyanakkor elmagyarázta, hogy a fürdés, bármennyire szörnyen hangzik, nagyon fontos mert ezzel megelőzhető a bőrfertőzés. “Nagyon fontos ez a kezelés mert ha ezt nem tenném meg, talán bevinne valamilyen fertőzést a kórházba.”
Csiszolópapír: A hipós fürdők mellett Tamáska morfint is kap, hogy a nagy fájdalmait enyhítésék. Naponta kétszer fürdetik meg, a bőrét pedig csiszolópapírral is megtisztítják. Az ilyen betegséggel születettek többsége néhány nappal születése után meghal, de a bátor kis Tamáska megmutatta, hogy ő egy igazi harcos és már az első születésnapját ünnepli. Reméljük, hogy Tamás még sok születésnapot ünnepelhet majd és nagyon szeretni fogja családját. - Számolt be a Blikk.

AKTUÁLIS:

Főoldal