Hivatalos! ITT 1000 forintos a benzinár Magyarországon: Igen, egy liter kerül ennyibe! ETTŐL a dátumtól kezdve további drágulás JÖN! Orbán Viktor rendkívüli bejelentése: "Legrosszabb esetben árbefagyasztásra lesz szükség, mert.."


Nem elírás, ezer forintos literáron is lehet ma benzint tankolni magyar benzinkúton: bár az üzemanyag csak a nevében alkalmas versenyzésre, ha valakinek szabályos versenybenzin kéne, akkor legkevesebb 1300 forintos literenkénti áron juthat hozzá. Átlépi az 500 forintot a benzin átlagára is! Szerdán eljön a nap, amikor a benzin ára is 500 forint fölé emelkedik. Hát ez a pillanat is eljött, pontosabban eljön a hét közepén.
A 95-ös benzin átlagára átlépi az 500 forintot! 501 forintra emelkedik a 95-ös benzin átlagára: Orbán Viktort megkérdezték, hogyan akarják megállítani az üzemanyagárak emelkedését: meglepő választ adott. Orbán Viktor válaszában kifejtette, hogy a hazai modell úgy működik, hogy magasabb benzinárnál csökken a jövedéki adó, ami már meg is történt, ám ez csak átmenetileg nyújt megoldást.
Az árbefagyasztást a miniszterelnök veszélyes lépésnek tartja, mert szerinte onnan nagyon nehéz visszajönni és lehet, hogy több kárt okoz, mint amennyi hasznot hajt. De nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy végül árbefagyasztásra lesz szükség. Folyamatosan vizsgálják a helyzetet, ám úgy véli, bérfejlesztéssel kiiktatható lehet a magas benzinár okozta nehézség. Dudás viszontválaszában továbbra is a jövedéki adó csökkentését és a benzin árának befagyasztását kérte és felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány korábban is ezeket az eszközöket helyezte kilátásba hasonló esetben.
Orbán erre meglepő módon azt felelte, hogy neki is ugyanarra a srófra jár az agya, mint a jobbikos képviselőnek, viszont úgy véli, higgadtan kell cselekedni, egyébként pedig ebben a kérdésben is nyitott bármilyen javaslatra az ellenzék részéről. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal