BAJ VAN! OTP ÜGYFELEK FIGYELEM! VÖRÖS kód! Piros betűs figyelmeztetést adott ki MINDEN ügyfelének a nagybank! NAGYON FONTOS!!


Megint felpörögtek a telefonos csalók. Korábban már rászálltak az OTP-s ügyfelekre, most ismét próbálkoznak. Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket: szüleit csütörtökön délelőtt hívta telefonon egy ismeretlen, aki adategyeztetésre hivatkozva kérte, adják meg a banki adataikat. – A szüleim nem dőltek be neki, amiben az is segített, hogy nincs OTP-s számlájuk, ezért végül rájuk csapták a telefont is.. – mesélte olvasónk.
A nyáron szaporodtak meg a hasonló adathalász támadások, aztán egy ideig viszonylagos csend volt. Most úgy tűnik, megint próbálkoznak a csalók. A támadásokra az OTP is figyelmeztet weboldalán: „Új módszert alkalmaznak az adathalászok: a csalók telefonon a bank dolgozóinak adják ki magukat, és akár a kötelező adategyeztetésre hivatkozva, akár más ürüggyel kérik el az ügyfelektől a kártya- és számlaadataikat, valamint internetbanki belépési adataikat (ha az ügyfél nem rendelkezik még internetbanki szerződéssel, köttetnek vele).
A csalók az internetbanki aktív tranzakciók hitelesítő kódjait is elkérik az ügyfelektől, így szereznek jogtalanul rendelkezést az ügyfelek számlája és pénze felett. Legyen körültekintő, kezelje bizalmasan banki adatait! Az OTP Bank sem e-mailben, sem telefonon, sem sms-ben nem kér Öntől bizalmas banki adatokat, jelszavakat vagy PIN-kódokat” – írják. Oszd meg, hogy mindenki tudjon róla! Köszönöm! Forrás: OTP