A WHO felhívása! Egyetlen cseppje a csirke vizének kórházba juttathatja a családodat! EZT mindenki olvassa el! - Ne háborodj fel ezen a cikken, inkább figyelmesen OLVASD EL!!

Ne háborodj fel ezen a cikken, inkább figyelmesen olvasd el! A Campylobacter nevű baktérium, ami a szalomonellánál is veszélyesebb, vízcseppecskék útján, a nyers csirkehús mosásakor könnyen szétszóródik a bőrön, ruhán, főző eszközökön és a konyhai munkafelületeken. Az Egyesült Királyság Élelmiszerbiztonságáért felelős testülete (UK`s Food Standards Agency – FSA) hivatalosan figyelmezteti a lakosságot:
Kerüljék a nyers csirkehús mosását, hiszen így elkerülhető, hogy évente 280 ezer ember betegedjen meg Campylobacter okozta fertőzésben Nagy Britanniában, de arányosan ez nálunk ugyanígy igaz. Az FSA közleményt adott ki – az élelmiszerbiztonsági hét részeként –, mivel számadatok igazolják, hogy az Egyesült Királyságban az emberek 44 százaléka megmossa a nyers csirkét, mielőtt megfőzné.
Az FSA kéri a televíziók producereit, konyhai show műsorok készítőit, hogy ne sugározzanak olyan felvételeket, melyeken nyers csirkehúst mosnak. A testület megfogalmazott egy előterjesztést, melyet a jelentősebb élelmiszeripari vállatok is aláírtak. Chatrine Brown, az FSA igazgatónője elmondta, hogy kutatásaik azt mutatják, hogy a legtöbb ember gondosan megmossa a kezét, miután nyers csirkehúst érintett, és meggyőződik arról, hogy eléggé megfőtt-e az étel, ugyanakkor a kutatásokból az is kiderül, hogy általános gyakorlatnak számít a nyers csirkehús megmosása főzés előtt, holott ez egyáltalán nem ajánlott.
„ A kampány során felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy ne mossák meg a nyers csirkehúst főzés vagy sütés előtt, mindemellett tudatosítjuk a lakosságban, hogy milyen veszélyeket is hordoz a Campylobacterrel való közvetlen érintkezés, milyen eredményekhez vezethetnek a kereszt-szennyeződések” fejtette ki Chatrine Brown. Forrás: szupertanacsokblog.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal