Tegnap délután egy idősebb hölgy próbált előttem bankkártyával fizetni a ce***di Tescoban! Majd ami ezután történt, az több, mint BOTRÁNYOS! Még azóta sem tértem magamhoz a látottaktól! Szeretném, ha Erről minél többen tudnának az országban!!

Tegnap délután egy idősebb hölgy próbált előttem bankkártyával fizetni a ceglédi Tescoban! Majd ami ezután történt, az több, mint botrányos! Gratulálok Magyarország! Jól teljesítesz! Még most a szívem szakad meg, ha eszembe jut a hölgy könnyes szeme a tegnapi incidens miatt…Egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne osszam ezt meg veletek, mert ismét azonosulnom kellett azzal a helyzettel, ami a mai Magyarországon van.
Szégyen és gyalázat! Szokásos délutáni bevásárlásomra mentem a ceglédi Tescoba, amikor is a kasszánál egy idősebb hölgy próbált a bankkártyájával fizetni. Előtte egy doboz tej, fél kg szeletelt kenyér és 2 db Balaton szelet volt. Azonban a kártyáját folyamatosan elutasította a terminál, mivel nem volt rajta fedezet. Végül a hölgy nem tudta kifizetni a körülbelül 1000 Ft értékű számlát, ezért távozott. (Látnotok kellett volna azt a szégyenteljes arckifejezést…azt hittem ott helyben megszakad a szívem.)
Mondtam a pénztáros hölgynek, hogy számolja hozzám ezt a pér dolgot és gyorsan a hölgy után rohantam a kis csomaggal és mondtam neki, hogy ” Elnézést, nem szeretném megsérteni, de nagyon boldoggá tenne, ha elfogadná!” Először nem akarta, de megnyugtattam, hogy bárki kerülhet átmeneti anyagi zavarba, nincs ebben semmi szégyellni való. Tudom milyen rossz érzés azt mondani egy gyermeknek hogy nincs. Végül kedvesen megköszönte és azt mondta – Ez lesz a gyerekeknek a vacsora! Azt is elárulta, hogy két munkahelye is van, de még így is nagyon nehezen jön ki a hónap végén, mert egyedül neveli két gyermekét! Az októberi fizetése csak 10-e körül érkezik, addig még ki kell húzni a valahogy, Láttam rajta, hogy egy csupaszív, dolgos, jóhiszemű emberről van szó…de nagyon úgy érzem, hogy pont ezért átverés áldozata lett…
Nem azért osztom meg veletek az esetet, hogy sztároljam magam, hanem azért, hogy rávilágítsam azokat az embereket a valóságra, akik tehetnének is ez ellen és azt mondják, hogy a hazai bérekből meg lehet élni és akik azt hajtogatják, hogy “Jól él a magyar!” Nagyon elszomorító, hogy hány ilyen ember él ma Magyarországon, aki a hónap végén nem hogy magának, de még a gyermekének sem tud ennivalót venni! Nincs ez így rendjén.

AKTUÁLIS:

Főoldal