Mégis előrébb veszik a papokat az oltási sorrendben.. Gulyás Gergely szerint még így is „szerények voltak” az egyházi vezetők.

A történelmi keresztény egyházak kérésének megfelelően a papok, lelkészek is megkapják a koronavírus elleni oltást, mivel állítólag „kiemelkedő szerepet játszanak ebben a nehéz időszakban”.

Ez azt jelenti, hogy mégis előrébb veszik őket a sorban, pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma húsvét vasárnapján még azt közölte, hogy nem kivételeznek az egyházakkal. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatón elmondta, Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke fordult a kormányhoz azzal a kéréssel, hogy

mivel a lelkipásztorok fontos tevékenységet végeznek, többek között kórházakban látnak el feladatokat, iskolákban oktatnak és temetési szertartásokat végeznek a járvány idején is, ezért részesüljenek ők is oltásban.

A miniszter jelezte: azokat a papokat, akik hitoktatói tevékenységet végeznek, a pedagógusokkal együtt már beoltották. Gulyás Gergely úgy fogalmazott,

„szerények voltak” az egyházi vezetők a kérés időbeliségét illetően, hiszen már több mint 3 millió ember megkapta az oltást.

Balog Zoltán azt mondta, hogy a járvány súlyos mentális problémákat okoz az emberek életében, ezért a lelki támogatás különösen fontos. A püspök arra biztatott mindenkit, hogy keresse a lelki vezetőket, akik segítséget tudnak nyújtani a negatív hatások legyőzésében.

AKTUÁLIS:

Főoldal