Strandidőt tartogat a hétvége! Menjünk a vízpartokra, amíg tehetjük. Íme az előrejelzés:

Strandidőt tartogat a hétvége! Menjünk a vízpartokra, amíg tehetjük. Íme az előrejelzés:



Szombaton még több lehet a felhő, egy-egy zivatar sem kizárt, de strandolásra is bőven marad időnk a hétvége folyamán.  Szombat reggel és délelőtt a Duna vonalában, valamint délnyugaton lehet kevés zápor, zivatar, délután a déli és a keleti határ közelében eshet még rövid ideig, de az ország legnagyobb részén alapvetően nem ez lesz jellemző. 


A hőmérséklet 25-30 fok környékén alakul, de élénk, erős északi szél csökkenthet a hőérzetünkön, főként északon időnként többfelé megnövekszik a felhőzet is.  Vasárnap is még élénk lehet az északi szél, de már az ország legnagyobb részén száraz idő várható. Kevés záporra keleten van esély. Pár fokot emelkednek a maximumok, 27-32 fokos csúcsértékeket mérhetünk. Sok lesz a napsütés, a 11 és 16 óra közötti időszakban szombaton és vasárnap is extrém erősséget érhet el az UV-sugárzás.


A napsugárzás elleni megfelelő védelem mellett a hétvége strandolásra alkalmasnak ígérkezik, a Balaton és a Velencei-tó jelenleg 25 fokos, az Adrián a 26-27 fokot is eléri a vízhőmérséklet.

Forrás: időkep.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal