Önnek is van BCG-oltása? Müller Cecília beszélt erről az oltásról, de ha ez valóban így van, akkor a magyarok nagyon jó helyzetben lehetnek!

Önnek is van BCG-oltása? Müller Cecília beszélt erről az oltásról, de ha ez valóban így van, akkor a magyarok nagyon jó helyzetben lehetnek!


Az operatív törzs szerdai tájékoztatójára kérdés érkezett arról, milyen hatékonysága lehet a BCG-oltásnak a koronavírus ellen. Mint ismert, Magyarországon évtizedek óta a kötelező oltások közé tartozik a BCG-oltás, amit a babák már pár naposan megkapnak, s ami kevés más országban szerepel a kötelező oltások listáján. A hatóanyag a tuberkulózist hivatott megelőzni, csakhogy kiderült, sok más betegséggel szemben is eredménnyel használható. Több szakértő szerint esély van arra, hogy legalábbis enyhítse a koronavírus okozta tüneteket, vagy valamennyire ellenállóvá tegyen a kórokozóval szemben.

Az operatív törzs tájékoztatóján kapott kérdést róla, mennyire lehet hatékony ez a BCG-oltás a koronavírus ellen? Jobb helyzetben vagyunk Magyarországon, mert kötelező nálunk?

A kérdésre Müller Cecília tisztifőorvos válaszolt:

„Számos kutatás folyik a világban, a kutatók mindent megpróbálnak, sok a kísérlet, próbálkozás. A BCG-oltás kapcsán is ez történik: a feltételezés azon alapszik, hogy a veleszületett természetes immunitásunkat fokozza ez az oltás. Hatékonyságára még igazolt tényközlő adat nincs, kísérleti stádiumban lévő kutatásról van szó egyelőre. Amennyiben azonban ez igazzá válik, a magyar lakosság jó helyzetben van, hiszen 1953 óta minden magyar megkapta ezt az oltást – mondta Müller Cecília.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

AKTUÁLIS:

Főoldal