Szívmelengető: az erkélyről engedi le kosarát egy idős férfi, amiben ételt kap szeretteitől

Nehéz időszakot élünk meg a koronavírus-járvány miatt, de újra és újra kiderül, hogy az emberek összefogása minden problémásabb helyzetet megkönnyíthet.

Ilyen egyszerűen is lehet



Mivel az időskorúak a leginkább veszélyeztetettek most, arra kérik őket, hogy ha nem muszáj, ne menjenek ki az utcára, főleg forgalmas helyekre, nagyobb közösségekbe, mert így kiteszik magukat a veszélynek, hogy megfertőződjenek. Szerencsére azonban sok segítséget kapnak családjuktól, a helyiektől, szervezetektől és az önkormányzatoktól.

Már több városban is igyekeznek kiszolgálni az időseket: bevásárolnak nekik, meleg ebédet visznek házhoz, elmennek helyettük a patikába, tartós élelmiszert adnak nekik, stb.

Egy Facebookon megosztott bejegyzésből kiderül, hogy Szentendrén is próbálnak segíteni az időseknek. Egy fiatal nő a Szentendre Blogol nyilvános csoportban osztott meg egy szívmelengető képet, amin az látszik, hogy egy idős férfi az erkélyéről állva leenged egy kosarat, majd felhúzza azt, miután beletették a neki szánt ételt vagy csomagot.

"Így is lehet! 86 éves nagypapánk önkéntes karanténba vonult, minden nap hozzák neki az ebédet a gondozási központból, leereszti a kosarát majd felhúzza. Mi is így viszünk neki ételt és a bevásárlást, elvisszük a csekkjeit, stb. Először túlzásnak tűnt, de most az a legfontosabb, hogy ne kapja el a vírust, később meg lehessen unokázni és dédunokázni." - írta a fényképet posztoló Kovácsné Bendes Beatrix, aki azt is elmondta, hogy jó lenne, ha minél többen így tennének.

AKTUÁLIS:

Főoldal