Szétszakította a koronavírus, ezt a három gyerekes családot. Gergely Németország egyik legfertőzöttebb részén dolgozik, ezért...

Daragó Gergely szerint Németország legtöbb tartományában szinte egy lelket sem lehet látni már az utcákon, a lakosság nagyon komolyan veszi a koronavírus okozta válságos helyzetet.








A háromgyermekes édesapa két éve ingázik munkája miatt a bajorországi Donnersdorf és Kőszeg között, a járvány azonban az ő életét is felborította, nem tudott hazautazni. Pontosabban nem akart, ugyanis az egyik legfertőzöttebb tartományban dolgozik, s bár tünetei nincsenek, fél, hogy akár hordozó is lehet. Feleségét, Anitát és a gyermekeit, Kristófot, Hannát és a nyolc hónapos Benettet véletlenül sem szeretné kitenni veszélynek egy esetleges házi karantén esetén.

A párommal döntöttünk így a család biztonsága érdekében. Az már szinte biztos, hogy külön töltjük a húsvétot – kezdte Gergely, aki egyébként mindennap videóchatel gyerekeivel.

Hanna első kérdése apukájához mindig az, mennyit kell aludni még a találkozásig. Bár az édesapa erre még nem tud válaszolni, elmagyarázza a kicsiknek, miért kell távol maradniuk most egymástól.

Kristóf és Hanna már tudják, hogy nem ajánlatos kimenni az utcára, értik azt is, miért zárt be az óvoda. Szerencsére otthon a feleségemmel lefoglalják magukat, ugyanaz a napi rutin, mint az oviban – folytatta a férfi. Gergelynek szintén nem állt meg az élet külföldön, jelenleg egy raktárban dolgozik, ahonnan egész Németország területére szállítják az árukat, egészségügyi felszereléseket is.

A kint ragadt férfi szerint a németek többsége vasfegyelemmel próbálja betartani az ajánlásokat. Náluk kijárási korlátozást vezettek be, az utcán csak egyedül vagy egy családtaggal sétálhatnak.


forrás: https://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/szetszakitotta-a-koronavirus-gergelyt-es-csaladjat/kel1h6p

AKTUÁLIS:

Főoldal