Olasz ápolók megrendítő vallomása: „A hosszú műszak végén már sírni sincs időnk, állandó veszélyben vagyunk”

Nem azt kérik, hogy hősként tiszteljék őket, hanem azt, hogy a munkájukat tiszteljék, amit éjjel-nappal, hétvégén és ünnepnapon is végeznek, és mindenki maradjon otthon, aki megteheti.









Egymás után jelennek meg a megrázó üzeneteket az olasz ápolóktól a közösségi oldalakon. Fotókkal illusztrálják, hogyan néznek ki a műszak végén, leírják, hogyan harcolnak a koronavírussal szemben minden áldott nap.

Nemrég egy videót is megosztottak Youtube-on, amelyben őszintén beszélnek a nehézségeikről, és arról, hogy az embereknek miért kell betartaniuk azt az egyszerű szabályt, hogy maradjanak otthon, és ne adják tovább akaratlanul is a fertőzést másoknak.

"Kifutunk az időből. Nincs már ágy, ahova fektethetnénk az embereket, újra fel kell használnunk a védőfelszereléseket, mert nincs belőlük elég.

Állandó veszélyben vagyunk, tudjuk, hogy bármikor megfertőződhetünk, és a fertőzést hazavihetjük otthonainkba. A hosszú műszakok végén már sírni sincs időnk. Látjuk, milyen méltatlan módon halnak meg az emberek. Fáradtak vagyunk, kevesen vagyunk, a kórházban, a környéken is. Magunkra maradtunk" - hangzik el a videóban.

Azt kérik az emberektől, zárkózzanak be, maradjanak otthon, nincs más lehetőség, nincs idő.
"Nem vagyok hős, sem modell, egyik sem .. ápoló vagyok, anya vagyok, egy nő, mint sok más kollégám is" - írja az alábbi posztban az egyik ápolónő. Azt írja, hogy szeretné, ha megértenék az emberek, hogy az áldozatok, amelyeket tőlük kértek, azért vannak, hogy ne akadályozzák az egészségügyben dolgozók erőfeszítéseit, és azoknak orvosoknak erőfeszítéseit, akik nap mint nap küzdenek a koronavírussal szemben.

Nem azt kéri, hogy bálványozzák őket, csupán azt, hogy tartsák tiszteletben a munkájukat, amit éjjel-nappal, hétvégén és ünnepnapon is végeznek.

AKTUÁLIS:

Főoldal