FRISS!! Orbán Viktor nem sokkal ezelőtt bejelentést tett! Az iskolák bezárnak hétfőtől és elkezdődik a digitális oktatás valamint a.... Videó

FRISS!! Orbán Viktor nem sokkal ezelőtt bejelentést tett! Az iskolák bezárnak hétfőtől és elkezdődik a digitális oktatás valamint a.... Videó

A mai napon tíz akciócsoportot állítottam fel: van egy oktatási, járványügyi, nemzetközi koordinációért felelős, kommunikációs, rendkívüli jogrendért felelős, pénzügyi és gazdaság újraindításáért felelős akciócsoportot is – jelentette be Orbán Viktor péntek este.

Arra számítunk, hogy a gazdaság hamarosan megáll és újra kell indítani

– mondta a miniszterelnök.

Mint mondta, ami a laborkapacitást illeti: több ezer mintavételhez elegendő laborkapacitás áll rendelkezésre. Sok tízezer megbetegedés esetén is elegendő ellátást nyújtanak a berendezések, közölte Orbán.

Izraelből sem lehet külföldieknek belépni Magyarország területére, az onnan hazatérő magyaroknak vállalniuk kell kéthetes vesztegzárat.

Az életünk legalább néhány hónapra változik majd meg, fogalmazott a miniszterelnök, ehhez pedig alkalmazkodnunk kell. Az oktatási akciócsoport javaslatai értelmében

március 16-tól (hétfőtől) új oktatási munkarend lép életbe, melyet tantermen kívüli digitális munkarendnek hívnak.

Ez azt jelenti, hogy a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, az igazgatónak be kell mennie, a tanároknak is folytatni kell a tanítást digitális eszközökkel, aki tudja otthonról, aki nem, az az iskolából.

Így a tanulók tudnak tanulni, a tanárok tudnak tanítani, így jó eséllyel a szokott rendben meg lehet majd tartani az érettségiket.

Orbán azt kéri, hogy a gyerekekre ne a nagyszülők vigyázzanak, hiszen a járvány a fiatalokat nem veszélyezteti, míg az idősek „komoly bajba kerülhetnek”.



Írja a 24.hu oldal

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

AKTUÁLIS:

Főoldal