A Spar jutalmat fizet azon dolgozóinak, akik a vészhelyzet ellenére is felveszik a munkát! Ekkora összeggel honorálják óránként a dolgozókat:

A Spar jutalmat fizet azon dolgozóinak, akik a vészhelyzet ellenére is felveszik a munkát! Ekkora összeggel honorálják óránként a dolgozókat:


Mint azt a népszava.hu írja - Minden ledolgozott óra után bruttó 400 forint hűségjutalmat fizet a Spar az áruházaiban, logisztikai központjaiban és élelmiszertermelő üzemeiben dolgozó munkavállalóinak, az összeget a cég a bérrel együtt utalja a bankszámlákra. A jutalmat a tényleges munkavégzéssel töltött órák mindegyikére folyósítják a munkatársaknak 2020. március 16-tól kezdődően visszavonásig – erről állapodott meg a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Spar.

Karsai Zoltán, a KASZ elnökének tájékoztatása szerint arról is megállapodtak, hogy a jelenleg futó munkaidőkeretet szeptember 30-ig meghosszabbítják. Ezzel jelentősen megnő annak a lehetősége, hogy munkaidőkereten belüli áttervezéssel oldják meg a munkavállalók ideiglenes munkába járási problémáit.

Mivel a koronavírus az idősek számára kiemelt kockázatot jelent, a Spar a 65 éves és idősebb munkavállalóit 2020. március 18-tól felmenti a munkavégzés alól, beleértve azokat is, akik idén töltik be 65. életévüket. Az egészség megóvása miatt hozott intézkedés idejére a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő díjazás illeti meg a munkavégzés alól ideiglenesen felmentett Spar-munkatársakat.

"A vírus okozta veszélyhelyzet kezelése érdekében mindkét fél engedményeket tett a másik felé, pontosan úgy, ahogy az egy ilyen helyzetben elvárható. Őszintén hisszük, hogy ez a munkavállalók érdekében mutatott együttműködés követendő példaként szolgál majd nem csak a kereskedelmi szektor, hanem több ágazat munkáltatói és szakszervezetei számára" - fogalmazott Karsai Zoltán.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

AKTUÁLIS:

Főoldal