Az Operettszínház most közölte a hírt - Lélegeztetőgépre került, leálltak a szervei, elhunyt a csodálatos magyar művészünk


Szomorú hír rázta meg a magyar közéletet: elhunyt Vadász Zsolt, az Operettszínház elismert művésze. A tragédia oka egy húsevő baktérium okozta fertőzés, amely néhány nap alatt végzett a művésszel. Bár az orvosok mindent megtettek, a fertőzés gyors terjedése és a szervek leállása miatt nem sikerült megmenteni az életét. Mi is az a húsevő baktérium? A köznyelvben húsevő baktériumként ismert kórokozó valójában a streptococcus pyogenes, amely súlyos fertőzéseket okozhat. Ezen baktériumok olyan enzimeket termelnek, amelyek elpusztítják a szöveteket, így a fertőzés terjedése valóban olyan, mintha a baktérium „megeszi” a beteg húsát.
A fertőzés sebessége rendkívüli: a megtámadott szervezet akár 48 óra alatt működésképtelenné válhat, ami gyakran halálhoz vezet. A halálozási ráta 30-50% körül mozog, és a túlélők közül sokan amputációra szorulnak vagy erős antibiotikum-kúrával menthetők meg. Vadász Zsolt tragédiája: Vadász Zsolt néhány nap alatt hunyt el a fertőzés következtében. Az ismeretlen úton szerzett fertőzés miatt lélegeztetőgépre került, de a szervei egymás után leálltak, és a gondos orvosi ellátás ellenére sem lehetett megmenteni. Vadász Zsolt tragédiája előtt is történt hasonló eset Magyarországon. Tavaly év végén egy 33 éves ózdi családapa is húsevő baktériummal fertőződött meg. Hiába műtötték kétszer, a keringése összeomlott, és gépre került. Többször is vérátömlesztést kapott, de nem élte túl a fertőzést.

AKTUÁLIS:

Főoldal