Szentkirályi Alexandra bejelentette: visszalép! EZ a döbbenetes oka:


Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje bejelentette, hogy visszalép Vitézy Dávid javára. "Számomra továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről. Ezért utat adva a változásnak elállok a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt" - jelentette be a Facebookon Szentkirályi Alexandra.
"Egyben arra kérem minden támogatómat, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általam vezetett Fidesz-KDNP listára szavazzon" - mondta Szentkirályi.A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint amennyiben valamennyi nyilvántartásba vett főpolgármester-jelölt megmérettette volna magát a vasárnapi voksoláson, a megkérdezettek 40 százaléka továbbra is Karácsony Gergelyt látta volna szívesen a főváros élén, akit Vitézy Dávid (28 százalék) és Szentkirályi Alexandra (27 százalék) követ, írta meg a Mandiner. Ha viszont Szentkirályi Alexandra nem szerepelne az indulók között, Vitézy Dávid a politikai szempontból aktív budapestiek 48 százalékának, míg Karácsony Gergely a megkérdezettek 42 százalékának támogatására számíthatna a most vasárnap esedékes főpolgármester-választáson.
Összességében tehát az látszik, hogy a legfrissebb felmérések alapján Vitézy Dávidnak van a legnagyobb esélye legyőzni Karácsonyt, így a Fidesz visszaléptette saját főpolgármester-jelöltjét. Ugyanakkor érdekes, hogy az elmúlt hetek kutatásainak többsége inkább azt mutatta, hogy Karácsony után Szentkirályi volt a második helyen a budapesti szavazók körében. Néhány perccel a bejelentés után Vitézy Dávid is reagált a visszalépésre. Posztjában azt írta, hogy tudomásul veszi Szentkirályi Alexandra döntését. Karácsony Gergely főpolgármester pedig azt írta, hogy Szentkirályi visszalépésével Vitézy Dávid lett a Fidesz jelöltje. Címlapkép forrása: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

AKTUÁLIS:

Főoldal