Most érkezett a váratlan hír a JÚLIUSI nyugdíjakkal kapcsolatban, kivétel nélkül minden nyugdíjast érint.


Most érkezett a váratlan hír a JÚLIUSI nyugdíjakkal kapcsolatban, kivétel nélkül minden nyugdíjast érint! Már nem kell sokat várni, és érkezik a júliusi nyugdíj. Mikor jön az júliusi nyugdíj? Minden nyugdíjas választhat, hogy postai kézbesítéssel, vagy utalással szeretné megkapni a nyugdíját. Ez utóbbi estében az a szabály, hogy minden hónapban 12-én utalják a bankszámlákra a nyugdíjakat. Ez alól viszont kivételt képezenek a hétvégék és a munkaszüneti napok, ilyenkor mindig az ehhez legközelebb eső munkanapon indítják az utalást.
Mivel július 12-e most péntekre esik, ezért a nyugdíjakat a szokott időben, aznap utalják. Mikor hozza a postás az júliusi nyugdíjat? Aki pedig postai kézbesítést választott, az tavaly novemberben kapott egy nyugdíjkifizetési naptárat. Ebben a Posta minden dátumot felsorol, amikor kézbesítik a nyugdíjat. Viszont általános szabály, hogy 12 munkanapon keresztül viszik ki a nyugdíjakat, ami így az az adott hónap 11-12-13-14. napjától ez akár 24-25-26-27-28. napjáig is eltarthat. Nyugdíjemelés: akár több nyugdíjat kaphat, ha ezeknek a feltételeknek megfelel Kevesen tudják, de a nagyon alacsony - 120 ezer forintot meg nem haladó - nyugellátások esetében kérhető az ellátás méltányosságból történő nyugdíjemelés. A méltányossági nyugdíjemelés havonta 3-8 ezer forintot jelenthet pluszban, mely beépül a nyugdíjba – írja a Pénzcentrum.hu.
A Magyar Államkincstár (MÁK) honlapján található tájékoztatás szerint méltányosság alapján kérhető bizonyos nyugellátások méltányosságból történő emelése. Emellett kérhető a nyugellátás méltányosságból történő megállapítása, egyszeri segély, valamint az árvaellátás méltányosságból történő meghosszabbítása is, ebben a cikkben azonban most csak a nyugdíjak méltányossági emelésével foglalkozunk részletesen. A további esetekről a MÁK honlapján érdemes tájékozódni. Ki részesülhet kivételes nyugdíjemelésben? A MÁK tájékoztatása szerint kivételes nyugellátás-emelés engedélyezhető a nyugellátásban részesülő, az öregségi nyugdíjkorhatár fölötti személynek, a megváltozott munkaképességű özvegyi nyugdíjasnak; az özvegyi nyugdíjasnak, ha fogyatékkal élő, illetve tartósan beteg vagy legalább két árvaellátásra jogosult gyermek eltartásáról gondoskodik; továbbá az árvaellátásban részesülő személynek.

AKTUÁLIS:

Főoldal